2021 Ryan White Part B Medical Case Management Training Calendar								
January								
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration			
Monday, January 11	Boundaries and Ethics and Cultural Competency	3.5 hours (9am-12:30pm)	Zoom Conference	Carmen Julious, LISWE-CP/AP	Register Here			
Tuesday, January 19	HIV 101 for Non-Clinical Staff*	2.5 hours (9am-11:30am)	Virtual	TBD	Register Here			
Wednesday, January 20	Basic Counseling: Motivational Interviewing*	4 hours (8am-12pm)	Zoom Conference	Garrett Helms, LISW-CPS	Register Here			
Monday, January 25 – Tuesday, January 26	Virtual Specialized Medical Case Management In-Service + Required Pre- requisite webinar Provide Enterprise	2 days	Microsoft Teams	Doug Outlaw, LMSW, Latasha Robinson, BSW, MPH, Kiara Walker, BS	Register Here			
TBD January	Trauma Informed Care*	3 hours	TBD	TBD	Coming Soon			
February Programme Control of the Co								
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration			
Tuesday, February 2	New MCM Orientation Required Pre- requisite webinar Provide Enterprise*	4 hours (9am-1pm)	Web Ex	Groupware Technologies, Inc. (GTI)	Coming Soon			
Tuesday, February 9	Benefits Navigation*	5 hours (12pm-5pm)	Zoom Conference	Mary Jane Hardman, BSW	Register Here			
Tuesday, February 16 – Thursday, February 18	VIRTUAL New MCM Orientation + PE (including ADAP & ACA)*	3 days (24 hours)	Microsoft Teams	Doug Outlaw, LMSW, Michelle Johnson, Robin McCormick	Register Here			
Friday, February 19	ADAP	4 hours (9am-1pm)	Zoom Conference	Michelle Johnson, Robin McCormick	Register Here			
		March						
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration			
Thursday, March 4	Substance Use Disorder: Addiction-Disease or Decision?	3 hours (1pm-4pm)	Zoom Conference	James Campbell, LPC, LAC, MAC, CACII	Register Here			
Monday, March 15	HIV 101 for Clinical Staff*	3 hours (9am-12pm)	Zoom Conference	Towanna Enoch, MSN, NP-C	Register Here			
Monday, March 15	HIV 201 for Clinical Staff	3 hours (1pm-4pm)	Zoom Conference	Towanna Enoch, MSN, NP-C	Register Here			
April April								
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration			
Tuesday, April 20	Benefits Navigation*	5 hours (12pm-5pm)	Zoom Conference	Mary Jane Hardman, BSW	Register Here			

^{*}Note: Required RWB MCM Trainings are highlighted in Yellow and are to be completed in order to receive the RW Part B Medical Case Management Certificate of Completion.

SC DHEC STD, HIV and Viral Hepatitis: Capacity Building and Training
Southeast AIDS Education and Training Center
South Carolina HIV Clinical Training Center

	2021 Ryan White Part B Med	ical Case Mar	nagement Trai	ining Calendar	
Tuesday, April 20	HIV 101 for Non-Clinical Staff*	2.5 hours (9am–11:30am)	Virtual	TBD	Register Here
Friday, April 23	ADAP	4 hours (9am-1pm)	Zoom Conference	Michelle Johnson, Robin McCormick	Register Here
		May			
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration
Thursday, May 6	Substance Use Disorder: Adverse Childhood Experiences and Substance Use	2 hours (9am-11am)	Zoom Conference	James Campbell, LPC, LAC, MAC, CACII	Register Here
Friday, May 21	Basic Counseling: Motivational Interviewing*	4 hours (8am-12pm)	Zoom Conference	Garrett Helms, LISW-CPS	Register Here
TBD May	Trauma Informed Care*	3 hours	TBD	TBD	Coming Soon
		June			
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration
Wednesday, June 2	New MCM Orientation and SMCM In- Service Required Pre-requisite webinar Provide Enterprise*	4 hours (9am–1pm)	Web Ex	Groupware Technologies, Inc. (GTI)	Coming Soon
Tuesday, June 8 – Wednesday, June 9	Virtual Specialized Medical Case Management In-Service	2 days	Microsoft Teams	Doug Outlaw, LMSW, Latasha Robinson, BSW, MPH, Kiara Walker, BS	Register Here
Tuesday, June 15 – Thursday, June 17	New MCM Orientation + PE (including ADAP & ACA)*	3 days (24 hours)	Microsoft Teams	Doug Outlaw, LMSW, Michelle Johnson, Robin McCormick	Register Now
TBD June	LGBT/MSM/Trans 101	3 hours	Zoom Conference	TBD	Coming Soon
		July			
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration
Monday, July 19	HIV 101 for Clinical Staff*	3 hours (9 AM-12 PM)	Zoom Conference	Towanna Enoch, MSN, NP-C	Register Here
Monday, July 19	HIV 201 for Clinical Staff	3 hours (1 PM-4 PM)	Zoom Conference	Towanna Enoch, MSN, NP-C	Register Here
		August			
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration
Friday, August 6	Basic Counseling: Motivational Interviewing*	4 hours (8am-12pm)	Zoom Conference	Garrett Helms, LISW-CPS	Register Here
Thursday, August 19	Boundaries and Ethics and Cultural Competency	3 hours (9am-12:30pm)	Zoom Conference	Carmen Julious, LISWE-CP/AP	Register Here

^{*}Note: Required RWB MCM Trainings are highlighted in Yellow and are to be completed in order to receive the RW Part B Medical Case Management Certificate of Completion.

SC DHEC STD, HIV and Viral Hepatitis: Capacity Building and Training

Southeast AIDS Education and Training Center

South Carolina HIV Clinical Training Center

	2021 Ryan White Part B Med	lical Case Mar	nagement Trai	ining Calendar	
Tuesday, August 31	New MCM Orientation and SMCM In- Service Required Pre-requisite webinar Provide Enterprise*	4 hours (9am–1pm)	Web Ex	Groupware Technologies, Inc. (GTI)	Coming Soon
TBD August	Trauma Informed Care*	3 hours	TBD	TBD	Coming Soon
		September			
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration
Tuesday, September 14 – Thursday, September 16	New MCM Orientation + PE (including ADAP & ACA)*	3 days (24 hours)	Microsoft Teams	Doug Outlaw, LMSW, Michelle Johnson, Robin McCormick	Register Here
Tuesday, September 21	HIV 101 for Non-Clinical Staff*	2.5 hours (9am–11:30am)	Virtual	TBD	Register Here
Tuesday, September 21 – Wednesday, September 22	Virtual Specialized Medical Case Management In-Service	2 days	Microsoft Teams	Doug Outlaw, LMSW, Latasha Robinson, BSW, MPH, Kiara Walker, BS	Register Here
		October			
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration
Tuesday, October 5	Benefits Navigation*	5 hours (12pm-5pm)	Zoom Conference	Mary Jane Hardman, BSW	Register Here
Friday, October 15	ADAP	4 hours (9am-1pm)	Zoom Conference	Michelle Johnson, Robin McCormick	Register Here
Tuesday, October 26	New MCM Orientation Required Pre- requisite webinar Provide Enterprise*	4 hours (9am–1pm)	Web Ex	Groupware Technologies, Inc. (GTI)	Coming Soon
		November			
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration
Tuesday, November 4	HIV 101 for Non-Clinical Staff*	2.5 hours (9am–11:30am)	Virtual	TBD	Register Here
Tuesday, November 9 – Thursday, November 11	New MCM Orientation + PE (including ADAP & ACA)*	3 days (24 hours)	Microsoft Teams	Doug Outlaw, LMSW, Michelle Johnson, Robin McCormick	Register Here
		December			
Date	Training Topic	Length	Location	Facilitator	Registration
Monday, December 13	HIV 101 for Clinical Staff*	3 hours (9am-12pm)	Zoom Conference	Towanna Enoch, MSN, NP-C	Register Here
Monday, December 13	HIV 201 for Clinical Staff	3 hours (1pm-4pm)	Zoom Conference	Towanna Enoch, MSN, NP-C	Register Here